Informatie tekening

Klik op de hotspots in de tekening en ontdek meer over het boeren zoals de natuur bedoeld heeft!

Het gras in mijn weilanden is divers en vol met soorten, deels door de natuurlijke rijkdom en deels bewust gezaaid, kruiden leveren veel mineralen en vitaminen voor de koeien, en zorgen voor een hogere grasproductie. 
Door de koeien in het derde bladstadium in te scharen, net na de snelle groei periode van gras, kan ik veel gras laten groeien op de boerderij, en hoef ik dus geen extra voer aan te kopen.
De koeien lopen maximaal 12 uur op een afgezet perceel. Op de juiste plek, op de juiste tijd voor de juiste reden. Om zo een hoge gras productie te realiseren.
De plasdras heeft echt een magneet functie voor de weidevogels, door eromheen veel te beweiden creeer ik een ideale weidevogel biotoop.
Koeien jaarrond buiten in het land kan helaas niet, met de buitenstal wel. Met deze extra ruimte kunnen alle koeien lekker in de kudde afkalven. Dit levert tevens erg mooie ruige mest voor de weilanden. 
De Fries roodbonte is inmiddels een zeldzame koe, terwijl dit vroeger de koe was die je in Friesland overal zag. Dit oude ras past uitstekend in mijn op gras gebasseerde bedrijfsvoering.